Çağdaş Yıldırım, Ahmet İyigün, Emre Özdeş Ölmez, Şenol Kıran, Murat Demirtaş, Erkut Demircioğlu, Eray Cındık, Turgut Baş, Mecit Uluçay, Tahir Çatalkaya, Samet Akan, Zorbey Agah Kaplan, Ramazan Erişkin, Caner Okutan, Caner Sağır, Oğuz Kazım Akbaş, Necati Furkan Acar, Ahmet Yaşar…
Bu isimlerin arasında tanıdığınız ya da tanıdıklarınız var mı? Muhtemelen onları ne bir yerde gördünüz, ne isimlerini duydunuz, ne de biliyorsunuz.
Bizim gibi onlar da çoğunlukla birbirlerini tanımıyorlar. Birbirlerinden habersizce farklı tribünlerde maç izliyorlar. Zamanla tribünlerde göz aşinalığı ile başlayan selamlaşmalar tanışmaya dönüşüyor.
Aralarında yaptıkları sohbetlerde Samsunspor’un gündelik hayatta da temsil edilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Sadece maçlarda, statta, tribünde değil gündelik hayatta da ‘Samsunspor için bir şey yapmalı’ diyorlar.
Aralarında konuşuyorlar, tartışıyorlar, sivil toplum alanında örgütlenmek gerektiğine karar veriyorlar. Ortak akılla bir kollektif yapı kuruyorlar, 30 Haziran 2020’de de sessiz sedasız derneklerini faaliyete geçiriyorlar.
İşte böyle doğuyor son günlerde yaptıkları faaliyetlerle adını sık sık duyduğumuz 1965 Samsunspor Derneği…
Sloganları ‘Daima Samsunspor’. Dün, bugün, yarın daima Samsunspor.
Tüm Samsunsporlular gibi ‘Sadece Samsunspor’, ‘Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur’, ‘Bir Sevdadır Samsunspor’ diyorlar ve bu kavramları derneğin anayasası kabul ediyorlar.
‘Bu Şehrin Çocukları Samsunsporludur’ ile çocuklara, ‘Bir Sevdadır Samsunspor’ ile yetişkinlere yönelik faaliyetler gerçekleştiriyorlar.
Tarafsız değiller çünkü sadece Samsunspor’dan taraflar. Bir münferitler hareketi olarak tanımladığım derneğin başkanlığını Çağdaş Yıldırım yürütüyor.
Peki neler yapıyorlar?
Sezon başında önce kombinelerini ardından yeni sezon formalarını alıyorlar.
Samsunspor’u Samsunspor yapan değerleri unutmuyorlar, Ölüm yıl dönümlerinde lokma dağıtıyorlar.
‘Bir Çanta Bir Hayal’ diyerek okullar açıldığında köy okullarındaki çocuklara Samsunspor çantası hediye ediyorlar.
‘Gidilmedik Köy, Girilmedik Sınıf, Dokunmadığımız Sınıf Kalmayacak’ diyerek kırsaldaki köy okullarını boyuyorlar.
Yetişkinler için futbol ve masa tenisi turnuvaları, aileler için piknik, çocuklar için uçurtma şenliği yapıyorlar.
Katılımın herkese açık olduğu doğa buluşmaları, kültür söyleşileri gibi farklı sosyal faaliyetler hayata geçiriyorlar.
Samsunspor’un yanı sıra Samsun için de kafa yorduklarını, Samsun adına da faaliyetler yapacaklarını beyan ediyorlar.
Yolları hep açık olsun.
***
Halit Doğan Derneğe Üye Oldu
Yaptıkları faaliyetler kamuoyunda dikkat çekince yoğun üyelik talepleriyle karşı karşıya kalmışlar. Ancak üyelik için ince eleyip sık dokuyorlar. Dernek anayasasına uyan kişilerin üye olabileceğini belirtiyorlar.
Bu arada derneğin son üyesinin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan olduğunu da hemen hatırlatalım. Başkan Doğan, ziyaret ettiği dernekte kendisine yapılan sunumdan etkileniyor ve derneğe üye olmaya karar veriyor.
***
1965 Samsunspor Derneği; her pazar dernekte ‘Samsun pidesi’ yapıyor.
Belki bir sonraki pide ziyafetine siz de katılmak istersiniz. Ne dersiniz?